Het logo van het Oranje Comite Het Wapen van Andijk
KONINGSDAGTHUIS.NL

De verjaardag van onze koning is dit jaar anders dan anders. We blijven thuis en halen Koningsdag 2020 naar binnen. Op www.koningsdagthuis.nl kan iedereen online samenkomen om het oranjegevoel van Koningsdag ook nu te beleven.

Is het coronavirus niet reden om Koningsdag een jaar over te slaan? "Nee, juist in deze crisistijd hebben we behoefte aan verbondenheid. Koningsdag is hiervoor een geschikt moment," vindt Pieter Verhoeve, voorzitter van de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen. "De verjaardag van de koning is ieder jaar weer een dag waar veel Nederlanders naar uitkijken. Het is een unieke dag die ons op veel manieren samenbrengt, in vreugde en verdriet. Ook dit jaar. Alleen beleven we Koningsdag dit jaar samen online op www.koningsdagthuis.nl
Ik ben een Koning

Persbericht Koningsdag thuis (pdf formaat)


Online les: Ik ben een Koning
Quiz: Quizzzit organiseert op maandag 27 april de eerste Grote Online Oranjeverenigingen Quiz!

De actie ‘vertel het de koning’ waarbij we kinderen tot 12 jaar uitnodigen om een tekening te maken voor of een brief te schrijven aan de koning waarbij ze ingaan op de corona-tijd verloopt boven verwachting goed. De Koninklijke Bond van Oranje Verenigingen wordt overspoeld met brieven en tekeningen. Natuurlijk kan er nog meer bij !
Stichting Viering Nationale Feestdagen Andijk (T. Vis).